Landelijk protocol; opening scholen en tso

In het landelijk protocol voor opening van de scholen is de tussenschoolse opvang expliciet opgenomen. Advies is om dit aan te moedigen, om zo 'bewegingen' te voorkomen. Lees hier de citaten uit het protocol, inclusief de link...

Tussenschoolse opvang

"De tussenschoolse opvang kan worden aangeboden, ook door externe partijen, mits de regels van dit protocol in acht worden genomen. Dat betekent dat ook hier de 1,5m maatregel tussen volwassenen en leerlingen en de thuisblijfregels voor het personeel van toepassing zijn op alle personen die ingezet worden voor de tussenschoolse opvang."

"Het heeft de voorkeur om leerlingen tussen de middag op school te houden om te eten middels tussenschoolse opvang om zo het aantal haal en breng bewegingen te beperken. Ouders/verzorgers kunnen niet gedwongen worden dit verplicht af te nemen op scholen die voor de sluiting van 13 maart geen ‘verplichte’ tussenschoolse opvang kenden. Het is dus onder voorwaarden (1,5 m, gespreid ophalen, looproutes, geen ouders/verzorgers in school en op het schoolplein) weer mogelijk de leerlingen tussen de middag naar huis te laten gaan."

Noodopvang
"Met ingang van 8 juni wordt door scholen geen noodopvang meer aangeboden."

Pauzebegeleiding
"De klas of groep leerlingen waaraan lesgegeven wordt, blijft zo veel mogelijk gehandhaafd in de pauze."

Vrijwilligers
"(Vaste) vrijwilligers die op reguliere basis werkzaamheden in en rond de school uitvoeren en hiervoor bijvoorbeeld een vrijwilligersvergoeding ontvangen, kunnen weer aanwezig zijn op school. Op hen zijn dezelfde regels van toepassing als op het personeel."

Stagiaires
"Stagiaires kunnen, in afstemming met de opleiding, aanwezig zijn in de school."

Link:
Klik hier voor het protocol: https://po.lesopafstand.nl/app/uploads/Protocol-volledig-openen-basisonderwijs.pdf

 

Nieuwsbrief

Hier kunt u zich aanmelden als abonnee voor de nieuwsbrief van Mijn TSO.

Contact

Heeft u vragen over het administratiesysteem Mijn TSO neem gerust contact met ons op.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 543 575 24.

Aanbevelingen

J. van Zaanen: "De overblijf app is echt heel handig! Aan en Afmelden gaat nu heel makkelijk en de factuur via de mail is heel overzichtelijk."

M. de Jong: "Fijn systeem en die overblijf app werkt goed. Ik kan mijn kind nu eindelijk makkelijk aan en afmelden."

M. Voerman: "Wij maken sinds schooljaar 2015-2016 gebruik van het overblijfsysteem Mijn TSO. Een zéér gebruikersvriendelijk systeem, zowel voor ouders als voor TSO-medewerkers. Het aanmaken van een account en het installeren van de app voor de mobiele telefoon is een kwestie van minuten.De ondersteuning door, met name, Carolien is zeer professioneel en punctueel. De facturering is, naar keuze, 4x per jaar en via één druk op de knop gedaan. Betaling is mogelijk via iDeal, wat ook zéker een pluspunt is. Kortom, dit overblijfsysteem is absoluut aan te bevelen."