AVG voor de TSO

Is de AVG voor de overblijf geregeld?

Maandag 28 mei is de nieuwe wet Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) van kracht. Dit betekent dat elke organisatie die persoonsgegevens verzamelt en verwerkt, verantwoordelijk is over deze gegevens. Hoe is het geregeld bij uw overblijforganisatie? 

Zijn de persoonsgegevens beschermd, of is er sprake van een mogelijke datalek? Met de nieuwe Europese richtlijnen van de AVG zijn er veel nieuwe verplichtingen voor elke organisatie. Verplichtingen die goed geregeld moeten zijn, omdat de consequenties hoog kunnen oplopen. De kerngedachte van deze inspanningswet is dat elke organisatie die persoonsgegevens verzamelt zich moet inspannen om datalekken of dataverlies te voorkomen. 

Waar moet u op letten?

Het lijkt eenvoudig, maar de de AVG vraagt u na te denken over hoe u omgaat met de data die u heeft. Werkt u nog met strippenkaarten? Heeft u kindgegevens op papier? Wie kunnen bij de persoonsgegevens? Hoe communiceert u met leerlingen en ouders? Zijn alle begeleiders op de hoogte van deze wet? Heeft u de ouders geïnformeerd? Zomaar een paar vragen die spelen. De verplichtingen bestaan grofweg uit het beschrijven van alle werkprocessen, het aanstellen van functionarissen, het informeren van medewerkers en begeleiders.

Hulp en Ondersteuning

We helpen u graag en kunnen u ondersteunen op de volgende wijze:

1. Telefonisch consult: stel uw vragen en wij helpen u onderweg (gratis)

2. Registratiesysteem MijnTSO: met dit systeem heeft u nagenoeg alle verplichtingen geregeld

3. Cursus: moet u nog een TSO cursus organiseren, de AVG is bij ons geïntegreerd

Voor meer info of vrijblijvend contact: Contact Mijn TSO

 

Nieuwsbrief

Hier kunt u zich aanmelden als abonnee voor de nieuwsbrief van Mijn TSO.

Contact

Heeft u vragen over het administratiesysteem Mijn TSO neem gerust contact met ons op.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 543 575 24.

Aanbevelingen

J. van Zaanen: "De overblijf app is echt heel handig! Aan en Afmelden gaat nu heel makkelijk en de factuur via de mail is heel overzichtelijk."

M. de Jong: "Fijn systeem en die overblijf app werkt goed. Ik kan mijn kind nu eindelijk makkelijk aan en afmelden."

M. Voerman: "Wij maken sinds schooljaar 2015-2016 gebruik van het overblijfsysteem Mijn TSO. Een zéér gebruikersvriendelijk systeem, zowel voor ouders als voor TSO-medewerkers. Het aanmaken van een account en het installeren van de app voor de mobiele telefoon is een kwestie van minuten.De ondersteuning door, met name, Carolien is zeer professioneel en punctueel. De facturering is, naar keuze, 4x per jaar en via één druk op de knop gedaan. Betaling is mogelijk via iDeal, wat ook zéker een pluspunt is. Kortom, dit overblijfsysteem is absoluut aan te bevelen."