Vrijwilligers bij de overblijf zonder arbeidsverplichting

Veel overblijf organisaties maken gebruik van vrijwilligers. Nederland telt ruim 5,5 miljoen vrijwilligers. Zij zijn actief in de sport, de zorg, het onderwijs, de overblijf en in de welzijnssector. Maar waar moet nu op letten? Hoe dekt u de risico's af?

Vrijwilligers dragen eraan bij dat activiteiten en taken waar minder geld voor is, toch door kunnen gaan. De overheid stimuleert vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld met een vrijwilligersverzekering en het toestaan van vergoedingen. Als overblijf organisatie wil je graag gebruik maken van de hulp van vrijwilligers. Toch wil je een arbeidsverplichting voorkomen! Het is daarom van belang dat je de eventuele vergoeding aan de overblijfmedewerker op een juiste manier uitbetaalt. Hierbij is de hoogte en de omschrijving heel belangrijk.

Vrijwilligerscontract

Bij het uitbetalen van vrijwilligers is het belangrijk dat er spraken is van een vrijwilligersvergoeding ipv salaris. Hier hoort de vrijwilliger voor te tekenen. Met een kleine ontvangstbevestiging dekt u eventuele risico's af. Risico's die niet eens zozeer door de vrijwilliger zelf worden ingezet, maar soms gewoon door de wet wordt opgelegd.

Mijn TSO heeft dit voor u uitgewerkt. Een korte en heldere ontvangstbevestiging die we gratis en vrijblijvend naar u toesturen. Wilt u dit contract gratis ontvangen, of meer weten over het afdekken van de risico's, neem dan contact met ons op of bel 06 27455627.

 

 

Nieuwsbrief

Hier kunt u zich aanmelden als abonnee voor de nieuwsbrief van Mijn TSO.

Contact

Heeft u vragen over het administratiesysteem Mijn TSO neem gerust contact met ons op.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 543 575 24.

Aanbevelingen

J. van Zaanen: "De overblijf app is echt heel handig! Aan en Afmelden gaat nu heel makkelijk en de factuur via de mail is heel overzichtelijk."

M. de Jong: "Fijn systeem en die overblijf app werkt goed. Ik kan mijn kind nu eindelijk makkelijk aan en afmelden."

M. Voerman: "Wij maken sinds schooljaar 2015-2016 gebruik van het overblijfsysteem Mijn TSO. Een zéér gebruikersvriendelijk systeem, zowel voor ouders als voor TSO-medewerkers. Het aanmaken van een account en het installeren van de app voor de mobiele telefoon is een kwestie van minuten.De ondersteuning door, met name, Carolien is zeer professioneel en punctueel. De facturering is, naar keuze, 4x per jaar en via één druk op de knop gedaan. Betaling is mogelijk via iDeal, wat ook zéker een pluspunt is. Kortom, dit overblijfsysteem is absoluut aan te bevelen."