Aanbod overblijfbegeleiders

1. Basiscursus Overblijfbegeleiding

Onderdelen van deze cursus zijn:

 • Effectief communiceren
 • Preventief handelen
 • Spelinitiatie voor binnen en buiten

Dit is de cursus die elke overblijfbegeleider een keer zou moeten volgen. Het geeft een goede basis van didactiek, pedagogiek en sociale omgang met kinderen. De begeleider gaat met een praktische handvatten naar huis. Tips die vanaf de volgende dag ingezet kunnen worden.

2. Verdiepingscursussen

 1. Omgang met verschillen
  Effectief corrigeren gaat bij het ene kind anders dan bij het andere kind. Hoe ga je hiermee om. Op welke manier kun je onderscheid maken tussen kinderen? Wat is een gedragsprotocol. In deze cursus wordt hier in gezamenlijkheid naar gekeken. In teamtrainingen worden er ook algemene afspraken gemaakt.
 2. Effectief feedback geven
  Wat is het verschil tussen een compliment en effectieve feedback. Hoe zet je feedback in? Op welke manier kun je kinderen corrigeren vanuit feedbacknormen? Een zeer effectieve cursus waarbij de volgende dag het verschil al gemaakt kan worden.
 3. Pestpreventie
  Voorkomen is beter dan genezen, maar met pesten, waar let je dan op? Een praktische cursus waarbij alles in het teken staat om het pestgedrag te voorkomen, te signaleren en aan te pakken.

3. Teamtraining

We geven teamcursus op locatie. Hierbij kan worden gekozen uit een van onze standaard cursussen. Het is ook mogelijk een cursus op maat te maken vanuit een bepaalde wens of kernvraag.

Nieuwsbrief

Hier kunt u zich aanmelden als abonnee voor de nieuwsbrief van Mijn TSO.

Contact

Heeft u vragen over het administratiesysteem Mijn TSO neem gerust contact met ons op.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 543 575 24.

Aanbevelingen

J. van Zaanen: "De overblijf app is echt heel handig! Aan en Afmelden gaat nu heel makkelijk en de factuur via de mail is heel overzichtelijk."

M. de Jong: "Fijn systeem en die overblijf app werkt goed. Ik kan mijn kind nu eindelijk makkelijk aan en afmelden."

M. Voerman: "Wij maken sinds schooljaar 2015-2016 gebruik van het overblijfsysteem Mijn TSO. Een zéér gebruikersvriendelijk systeem, zowel voor ouders als voor TSO-medewerkers. Het aanmaken van een account en het installeren van de app voor de mobiele telefoon is een kwestie van minuten.De ondersteuning door, met name, Carolien is zeer professioneel en punctueel. De facturering is, naar keuze, 4x per jaar en via één druk op de knop gedaan. Betaling is mogelijk via iDeal, wat ook zéker een pluspunt is. Kortom, dit overblijfsysteem is absoluut aan te bevelen."