mijn-tso-overblijf-administratie-app.jpg

24/7 toegang op smartphone, tablet of computer

Eenvoudig en gebruiksvriendelijk

Is uw interesse gewekt? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar T: 06 274 556 27.

We vertellen u graag meer over ons cursusaanbod en bieden u een offerte aan op maat.

1. Basiscursus Overblijfbegeleiding

Onderdelen van deze cursus zijn:

 • Effectief communiceren
 • Preventief handelen
 • Spelinitiatie voor binnen en buiten

Dit is de cursus die elke overblijfbegeleider een keer zou moeten volgen. Het geeft een goede basis van didactiek, pedagogiek en sociale omgang met kinderen. De begeleider gaat met een praktische handvatten naar huis. Tips die vanaf de volgende dag ingezet kunnen worden.

2. Verdiepingscursussen

 1. Omgang met verschillen
  Effectief corrigeren gaat bij het ene kind anders dan bij het andere kind. Hoe ga je hiermee om. Op welke manier kun je onderscheid maken tussen kinderen? Wat is een gedragsprotocol. In deze cursus wordt hier in gezamenlijkheid naar gekeken. In teamtrainingen worden er ook algemene afspraken gemaakt.
 2. Effectief feedback geven
  Wat is het verschil tussen een compliment en effectieve feedback. Hoe zet je feedback in? Op welke manier kun je kinderen corrigeren vanuit feedbacknormen? Een zeer effectieve cursus waarbij de volgende dag het verschil al gemaakt kan worden.
 3. Pestpreventie
  Voorkomen is beter dan genezen, maar met pesten, waar let je dan op? Een praktische cursus waarbij alles in het teken staat om het pestgedrag te voorkomen, te signaleren en aan te pakken.

3. Teamtraining

We geven teamcursus op locatie. Hierbij kan worden gekozen uit een van onze standaard cursussen. Het is ook mogelijk een cursus op maat te maken vanuit een bepaalde wens of kernvraag.

1. Basiscursus Managementvaardigheden

Onderdelen van deze cursus zijn:

 • Werken vanuit visie en doelstelling
 • De facetten van kwaliteitszorg
 • Het opzetten van een gesprekkencyclus
 • Financiën en belastingwetgeving

Tijdens deze cursus leert de TSO coördinator hoe een effectieve organisatie kan worden opgezet. De kennis wordt vanuit de gedachte van zelfsturende teams aangeleerd, waarbij aandacht is voor borging en implementatiestrategieën. Alle facetten van het aansturen van een TSO organisatie komen aan bod: doelgericht werken, kwaliteitszorg, het aansturen van personeel en de financiële boekhouding.

2. Verdiepingscursussen

 1. Aansturen van vrijwilligers
  Hoe geef je verantwoordelijkheid uit handen, zonder alles los te laten. Hoe motiveer je vrijwilligers en krijg je ze op een lijn? Vragen die centraal staan bij deze verdiepingscursus.
 2. De doorgaande lijn van school naar TSO
  De overblijf is een verlengstuk van de school, toch zijn de regels vaak verschillend. Op welke manier kan de overblijf aansluiten met school en wat is de rol van de coördinator? en school.
 3. 3. Effectief communiceren
  Hoe vertel je slecht nieuws? Hoe ga je om met kritische ouders? Moeilijke vraagstellingen waar we in deze cursus mee aan de slag gaan.

3. Individuele begeleiding

 1. Coaching
  Het coachen van de TSO coördinator gaat uitsluitend op aanvraag en vanuit een geformuleerde hulpvraag. Hebt u interesse in een coaching traject, neemt u dan contact met ons op.
 2. Interim-management
  Zit u tijdelijk zonder coördinator, dan kan Mijn TSO uw overblijforganisatie tijdelijk aansturen. Net zo lang tot de opvolging klaar is om het over te nemen.

Waarom een cursus voor de overblijf?

Vele overblijforganisaties maken gebruik van vrijwilligers. Deze vrijwilligers worden geacht ieder jaar een cursus te volgen. Zo wordt er vanuit wetgeving toegezien dat ook de vrijwilligers een zekere mate van basiskennis beheersen.

Onze cursussen

Mijn TSO Educatief heeft een betaalbaar cursusaanbod voor overblijfbegeleiders en coördinatoren. Het aanbod bestaat uit verschillende standaard cursussen. Het is ook mogelijk om vanuit een bepaalde vraag/ behoefte een cursus op maat samen te laten stellen.

Locatie

Alle cursussen kunnen op locatie worden gegeven. Dit geldt zowel voor de standaard cursussen als voor de cursussen op maat. Het vaste jaarprogramma van Mijn TSO Educatief wordt in Haarlem gegeven.

Tekst educatief

 • Een systeem van deze tijd: lijstjes bij de klassendeur zijn niet meer nodig,
 • De strippenkaart vervalt: niet meer met geld over straat, digitale betaling,
 • 24/7 toegang tot dit online systeem,
 • Aanmelden of annuleren per smartphone, tablet of computer,
 • Makkelijk en direct een mededeling doorgeven aan de TSO-coördinatie,
 • Kindkenmerken worden duidelijk aangegeven (medicijngebruik, allergie e.d.),
 • Het systeem is eenvoudig en gebruiksvriendelijk,
 • Actueel overzicht van betaalde facturen en afgenomen overblijfmomenten,
 • Lange termijnplanning, of kiezen voor afnamen van vaste dagen,
 • Rechtstreeks communicatie tussen ouders en TSO-coördinator;

Hoe werkt het TSO systeem

Het overblijfsysteem van Mijn TSO biedt vele gemakken voor ouders, de overblijforganisatie en de school. De overblijforganisatie gebruikt het systeem voor de registratie van de kinderen en de controle van hun aanwezigheid, de planning van begeleiders en de financiële zaken. Natuurlijk zijn er vele communicatie mogelijkheden die deze processen ondersteunen, zoals mailen naar ouders, groepen, individuen. Ouders ervaren het gemak van flexibel aan- en afmelden. Ook kunnen ze directe communiceren met de overblijforganisatie. Ze ontvangen de facturen via mail, dus de strippenkaarten kopen in de hal van de school is verledentijd. De school kan de tso als een zelfstandige organisatie gaan zien. Zij kan tussen de overblijf en de ouder uit. Dit maakt communicatie helder.

Flexibele planning en aan- en afmelden

Ouders kunnen op verschillende manieren aangeven wanneer hun kind overblijft. Via het ouderportaal orden de vaste overblijfdagen aangegeven. Met behulp van de overblijf app kan er dagelijks aan-, of afgemeld worden. Dus moet uw kind toch onverwachts overblijven, met twee klikken op uw telefoon is dat gemakkelijk geregeld.

Directe communicatie tussen tso en ouders

Ouders en de TSO communiceren rechtstreeks met elkaar. Berichten doorgeven via de leerkracht of het kind is verledentijd! Communiceren kan m.b.v. de overblijf app, de mailfunctie of het ouderportaal. Daarnaast zijn er vele andere manieren van communicatie in het systeem opgenomen. Zo wordt b.v. allergie-informatie handig geïntegreerd in de namenlijsten, zodat elke begeleider altijd op de hoogte is.

Het ouderportaal

In het ouderarchief vindt u overzichten van al uw facturen, beleidsafspraken, notities en nieuwsbrieven. Ook kunt u hier de lange termijn planning regelen, vaste dagen instellen of een nieuw kind toevoegen.

Facturering over mail

Het opmaken van de facturen gaat automatisch en wordt verstuurd via de mail. De factuur bestaat uit een duidelijk overzicht van de overblijfdagen die u heeft afgenomen. Alle facturen kunnen worden teruggevonden in het ouderarchief. Wanneer gewenst kan iDeal worden gekoppeld. Dit is gemakkelijk, veilig en gebruiksvriendelijk.

Financiële zaken

U controleert de aanwezigheid van de kinderen. Aan het eind van de perioden (maand/ twee maanden) sluit u met één eenvoudige knop de periode af. Hierna worden alle facturen volledig automatisch opgesteld. Met een tweede druk op de knop verstuurd u deze aan de ouders. Deze automatisering neem veel werk uit handen, is 100% secuur en professioneel. Het wordt door al onze overblijforganisaties in Nederland als het grootste gemak en de meeste tijdwinst ervaren. U kunt er voor kiezen om iDeal te laten integreren, zodat ook de betaalcontrole wordt geautomatiseerd.

Professionele boekhouding

U heeft beschikking over een balans, een overzicht van vergoedingen voor de vrijwilligers, een overzicht van verzonden facturen en een mogelijkheid voor een kasboek. Hierdoor ontstaat een geprofessionaliseerde organisatie. U bent daarom in staat bij een controle van de belastingdienst een goede boekhouding te weerleggen. Het nagaan van de betalingen kan op verschillende manieren. Wanneer u voor iDeal integratie kiest, gaat deze verwerking ook vanzelf. Natuurlijk is er ook een kasboek. Hier kunt u de kasgelden (de bonnetjes) eenvoudig invoeren, waardoor een sluitende financiële administratie ontstaat. Overzichten van de het kasboek zijn op verschillende manieren te genereren.

Inzicht en overzicht

U heeft te alle tijden inzicht in welke leerlingen er overblijven. De kinderen die zijn afgemeld komen niet terug in de presentielijsten. Dit maakt de presentielijst overzichtelijk. De lijst is altijd actueel. Wel zo handig. U kunt de kinderen eenvoudig verdelen over de verschillende overblijfgroepen. U kunt ook kiezen voor een automatische verdeling. Daarnaast heeft de coördinator altijd een actueel inzicht in:

 • Leerlingenadministratie; contactgegevens van ouders en kind,
 • Financiële stand van zaken; balans, kasboek, overzichten van facturen en bezoldiging aan begeleiders,
 • Planningen; aanmeldingen, afmeldingen, planning begeleiders.
 • Plannen van begeleiding

U kunt eenvoudig een tso begeleider aan groepen koppelen. Ook zijn de presentielijsten zowel digitaal als op papier te produceren.  De presentielijsten kunnen ook door leerkrachten, en begeleiders zelf worden uitgeprint. De kind specifieke informatie staat altijd op deze lijsten.

Kortom

Dit systeem geeft ouders flexibiliteit, neemt de tso organisatie werk uit handen en verbetert de kwaliteit op de domeinen planning, communicatie en algemene en financiële administratie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, of een demonstratie.

Wat kost het?

Mijn TSO is zeer voordelig en betaalbaar voor grote én kleine scholen. De kosten van Mijn TSO hangen af van de grootte van de school. Mail ons daarom voor een vrijblijvende offerte op maat.

Makkelijk en direct een mededeling doorgeven aan de TSO-coördinatie

Voordelen

 • Een systeem van deze tijd: lijstjes bij de klassendeur zijn niet meer nodig,
 • De strippenkaart vervalt: niet meer met geld over straat, digitale betaling,
 • 24/7 toegang tot dit online systeem,
 • Aanmelden of annuleren per smartphone, tablet of computer,
 • Makkelijk en direct een mededeling doorgeven aan de TSO-coördinatie,
 • Kindkenmerken worden duidelijk aangegeven (medicijngebruik, allergie e.d.),
 • Het systeem is eenvoudig en gebruiksvriendelijk,
 • Actueel overzicht van betaalde facturen en afgenomen overblijfmomenten,
 • Lange termijnplanning, of kiezen voor afnamen van vaste dagen,
 • Rechtstreeks communicatie tussen ouders en TSO-coördinator;

Mijn TSO overblijf gemak

Nieuwsbrief

Hier kunt u zich aanmelden als abonnee voor de nieuwsbrief van Mijn TSO.

Contact

Heeft u vragen over het administratiesysteem Mijn TSO neem gerust contact met ons op.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 543 575 24.

Aanbevelingen

J. van Zaanen: "De overblijf app is echt heel handig! Aan en Afmelden gaat nu heel makkelijk en de factuur via de mail is heel overzichtelijk."

M. de Jong: "Fijn systeem en die overblijf app werkt goed. Ik kan mijn kind nu eindelijk makkelijk aan en afmelden."

M. Voerman: "Wij maken sinds schooljaar 2015-2016 gebruik van het overblijfsysteem Mijn TSO. Een zéér gebruikersvriendelijk systeem, zowel voor ouders als voor TSO-medewerkers. Het aanmaken van een account en het installeren van de app voor de mobiele telefoon is een kwestie van minuten.De ondersteuning door, met name, Carolien is zeer professioneel en punctueel. De facturering is, naar keuze, 4x per jaar en via één druk op de knop gedaan. Betaling is mogelijk via iDeal, wat ook zéker een pluspunt is. Kortom, dit overblijfsysteem is absoluut aan te bevelen."